39-годишен бургазлия е задържан, след като в дома му са открити 2 кг. кокаин. Това стана ясно на брифинг в Апелативна прокуратура-Бургас с уастието на Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура, Христина Дамянова – прокурор при Окръжна прокуратура и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР.

Кокаинът не е особено характерна за нашия регион дрога. Не можем на този етап категорично да заявим или да опровергаем дали това е част от банановата пратка, докато не направим анализи. Това е и версия, по която се работи, каза прокурор Чинев.

Старши комисар Сотиров каза, че в понеделник е била проведен специализирана полицейска операция за противодействие на разпространение на наркотици. Задържаният не е криминално проявен, не е попадал в нашите среди, каза Сотиров.

От началото на годината има 79 установени случаи на притежание на наркотични вещества, има 2 лаборатории за проивдоство на метаамфетамин и една за производство на марихуана в Бургас.

Кокаинът е с висока степен на читота, на дребно – един грам е около 150 лева.

Борбата с наркотиците е изведена като съвместен приоритет на ОД на МВР и ще действаме безконпромисно за противодействието й, каза прокурор Чинев.

Задържаният бургазлия е работил във фирма "Интерцитрус" на ул. "Индустриална", къдет през август миналата година беше открито голямо количество кокаин. Тогава той е работел там.

В 15 часа предстои гледането на мярката за неотклонение на задържания бургазлия. Очаквайте подробности!