Жената, която беше в тежко състояние и на лечение във ВМБАЛ - Варна, тази сутрин е починала, съобщиха нейни близки. Това е възрастна жена над 80 години, която беше сред тежко обгазените от инцидента във варненския квартал "Владиславово".

82-годишната Ивана Проданова бе сред 18-те обгазени след мощния пожар, като от тях 4 бяха деца, които след 48 часа бяха изписани от болницата в добро състояние. След злополучния 13 януари жената получи тежко обгазяване, след което състоянието и се влоши и тя бе преведена в реанимацията на Военноморска болница.

След тежкия взрив загинаха бившият полицай Веселин Димитров и 53-годишна жена, която е живеела в съседния апартамент

Припомняме, на 13 януари там избухна взрив, последвал от пожар в блок във варненския кв. "Владислав Варненчик". При инцидента пострадаха 3 деца и четирима възрастни, беше открит труп в апартамент, съседен на дома, където избухна взривът.

Няколко семейства бяха настанени в общински жилища. Общината търси начин да укрепи и възстанови кооперацията. Основната версия е, че взривът е предизвикан от 66-годишният бивш полицай. Причината е битова драма между него и жената, с която е живеел на семейни начала. Повечето от евакуираните семейства вече се върнаха в домовете си. В момента тече процедура по ремонт на пострадалите апартаменти и общи части в злополучния вход.

Източник /www.marica.bg