Новата бира на бургаската пивоварна "Metalhead Brewery" – Night`s Blood, печели най-яките ценители на бирата и за кратко време се превърна в хит сред тях. Тя е тяхна съвместна продукция с Hop Hooligans и вдига летвата високо.
Бирата грабна интереса още при излизането си на пазара, като първото налично количество буквално е било разпродадено предварително.
Самата бира е 8%-ов стаут с вишни, череши и какао. Пияни вишни е първата асоциация, но с много по-истински подчертан всус на какао и череши. Освен очакваното, има и кисела плодова жилка от вишните, което прави комбинацията невероятна и запомняща се.
„Това е една колаборация между нашенските метъли от Бургас и хулиганите от Жилава, Румъния“, обясниха от пивоварната.
Цветът на новата бира е черен, пяната тъмно бежова и със средна трайност. В аромата се усещат кафе, шоколад, малко препечен малцове и череши, които доминират леко над останалото. Вкусът е шоколадово-черешов с нотки на кафе, леко кисела жилка от черешите, които отново доминират.
„В послевкуса име лека горчивина, като тук препеченото е по-осезаемо, както и усещането за кафе. Като цяло има едно кадифено усещане при отпиване, което се дължи на лактозата. Много приятна и лесна за пиене, доста напомня на бонбони пияни вишни“, казаха от „Metalhead Brewery“ .
Пивоварната се намира в парк „Минерални бани“ и умело съчетава свежестта на морето, свободата на вятъра, любовта към тежката музика и бирата, както и много работа.