Филм с детско самоубийство шокира обществото. Кой го допусна и защо?

img

Не може дипломна работа да се превръща в официоз на която и да е институция и да принуждава децата да гледат филми със странни внушения. Това заяви пред bTV режисьорът Жоро Торнев по повод скандален филм за ненасилието в училище.

Скандалът избухна вчера. Става дума за поржекция на филм за агресията между децата, който обаче завършва с предполагаемо самоубийство на дете. Филмът "Внукът на човекоядката" е бил изпратен до столично училище от Регионалния инспекторат по образованието и представен пред деца от 2ри и 5ти клас.

"Филмът беше пратен с писмо. Това е маистърска работа на млад режисьор и е пратен до нашето училище с образователна цел от Регионалния инспекторат по образованието", коментира директорът на ЕСПА " Еелена Немцона.

"Не коментирам кинематографската стойност на този филм. Скандално е, че някой го препоръчва на деца. Завършва със сцена, която може да бъде интерпретирана като самоубийство на дете. Няма значение колко и естетски да е заснет, колкото и художествено да е направен, ако има възможност за подобна интерпретация. В това е отговорността", категоричен беше режисьорът.

Според проф.д-р Дроздстрой Стоянов всяка форма на експониране на подобни теми в публичното пространство, без те да са съгласувани с експерти и калибрирани спрямо нуждите на децата, носят опасност за тяхната психика и може да увредят адекватното функциониране на детето.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019