Полицията продължава да е особено активна в дребните населени места в Бургаско. На 8-и февруари в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за кражба на телевизор и готварска печка, собственост на 45- годишен мъж от село Екзарх Антимово, осъществена от дома му.

Разкрити и задържани за срок до 24 часа са извършителите на престъплението – това са двама криминално проявени младежи от същото село на 17 и 24 години, които направили пълни самопризнания и върнали откраднатите вещи. 17-годишният младеж е извършител и на кражба на мобилен телефон от частен дом в село Екзарх Антимово, станала на 29-ти ноември миналата година.

Още една кражба в малко населено място е била разкрита.

Служители от Районно управление – Несебър са открили извършителите на множество кражби на дребни битови вещи, както и на две каруци сено и около 200 кг. ечемик, собственост на 73-годишна несебърлийка. Кражбите са станали в периода от 22-ри декември миналата година до 30-ти януари тази година от частния й имот в село Оризаре. Това са четирима младежи от същото село на възраст между 15 и 17 години, един от които криминално проявен, които направили пълни самопризнания. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.