Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Христо М., който е бил непълнолетен към датата, когато се опитал да подкупи полицаи, които са го хванали да кара кола без книжка в морския град. Това е станало в едногодишния срок от наказването му по административен ред за идентично деяние. Обвиняемият, макар и непълнолетен по това време, е разбирал свойството и значението на извършеното, a освен това е можел да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

Христо М. е предаден на съд и за това, че предложил подкуп – сумата от 50 лева на длъжностни лица – полицейски служители, за да не констатират те горепосоченото му нарушение.

По време на разследването е установено, че управляваният от обвиняемия автомобил е бил спрян за проверка от полицейските служители, които констатирали, че водачът е без свидетелство за управление на МПС. Тогава обвиняемият се обърнал към тях с думите „….да ви дам 50 лева да ме пуснете…“, след което дал тази сума, пускайки я през отворен прозорец на предната лява врата на служебния полицейски автомобил. Христо М. бил задържан.