Благотворителен футболен турнир се проведе в Бургас в подкрепа на малката слънчева Доби. Събитието предизвика неповторими емоции и имаше за цел да подкрепи детето в битката му за здраве и нормален детски живот. Събраната сума е в размер на 4020 лева.

Общата сума, която е необходима, е близо 90 000 лева и който желае - може да помогне, като преведе пари по сметката й или се свърже с представител на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/.

От ОЗБГ поеха инициативата в помощ на Доби. Ето й нейната история:

На 16.11.2015 г. се роди бебе Добромира с инфекция на кръвта по цялото тяло и висок Билирубин (желязо), който е много над нормалните стойности. Лекарите се бориха за нея, но късно овладяха състоянието й. От високия Билирубин мозъкът й се увреди, според лекарите необратимо. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете на 4 г., но на външен вид. Заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца. Не може да говори, да се храни сама, да се облича, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт за самосъхранение.

Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони в мозъка й. Вече трета година търсим лечение и отговори из цялата страна. Направени й бяха множество изследвания, които пратихме в Турция и САЩ за второ мнение, но и оттам нямаше решение за нея. По случайност срещнахме д-р Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да подобри състоянието й поне с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови клетки в Сърбия /Нови сад/ на стойност 88 011 лв.

Дарителска сметка:

Обединена българска банка

IBAN: BG83UBBS80021089639340

Титуляр: Добромира Тодорова Недкова