В последната седмица Бургас има още по-големи поводи за гордост от своите ученолюбиви деца и студенти. След като д-р Иван Вълкадинов се дипломира с пълно отличие във Варненския медицински университет, за което бе удостоен с престижната награда "Златен Хипократ", той бе отличен и в Бургас. Д-р Вълкадинов е първият носител на отличието „Абсолвент на годината”, която му бе връчено лично от кмета Димитър Николов.

„Искам да благодаря за това, че моят труд бе уважен и то в моя роден град. Истинската радост от едно подобо постижение е именно оценката и радостта на околните, така че тази специална награда за мен означава много, тъй като я получавам в родния си град и от Ваше име”, заяви д-р Вълкадинов.

Днес е втората част от церемонията по награждаването на всички ученици, прославили Бургас на големи състезания и показали отлични резултати. Тя протича в БСУ, а освен ученици, награди има и за техните преподаватели.

“Искаме да удостоим с уважение и респект всички талантливи деца на Бургас. Годината беше много успешна за бургаските ученици, но сред тях има една категория, отделила повече време над уроците, над тренировките и това да се трудите. Искаме да удостоим с внимание и Вашите наставници, без които Вашият талант нямаше да бъде развит. Благодаря на Вашите родители, които ви подкрепят. Не случайно Бургас получава комплименти за качеството на образованието и аз няма как да не се гордея. Винаги трябва да знаете, че знанието е Вашето оръжие, с което Вие ще разплитате тези сложни ребуси. Продължавайте да бъдете успешни и трудолюбиви”, заяви кметът Димитър Николов.

Тази година Община Бургас удостоява с награди 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища. Те са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни надпревари извън България.

Заедно с тях награди получават 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца на град Бургас.