На 5 декември, от 11:00 часа, в конферентната зала на бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации ще се проведе обучение по киберсигурност. Организатори са "Cyber 360 Academy" и Асоциация на сертифицираните етични хакери в България. Тренингът е на тема "Бъдещи IT професионалисти в защита на бизнеса". Негови гости ще бъдат Радослав Петров - председател на Българска Асоциация на етичните хакери в България, зам.-кметът Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на РУО - Виолета Илиева, представители на бургаските университети.
Целта на инициативата е повишаване знанията на учениците в областта на киберсигурността и даване на възможност за развитие и подкрепа на нови таланти, както и подобряване на общата им култура и навици за работа в интернет, с цел по-ефективно използване на компютърните технологии и мрежи на професионално ниво.
Специално отличие е предвидено за по-изявените ученици, някои от които ще получат спонсорска подкрепа от ЗК "Лев Инс" за периода на обучението си, както и евентуалната възможност да станат част от киберекипа на компанията.
Успешно преминалите тренинга млади IT таланти ще получат сертификат от "Cyber 360 Academy".

* Cyber360 - Академия е основана в България от ИТ експерти с дългогодишен опит в сферата на компютърните науки и технологии. Преподаватели в академията са били или в момента са служители на водещи български и международни компании.