Коледа наближава и градът придобива приказен облик. За много възрастни хора в Бургас обаче празниците не носят семейна магия, в домовете им няма кой да влезе, няма какво да сложат на масите си на Бъдни вечер. Те са сами през цялата година. Затова в навечерието на най-светлия празник група млади хора организира инициативата “Време с усмивки за самотни възрастни Коледа 2019”.

„Да подарим надежда, очакване и трепет не само за най- близките си, но и за самотните възрастни хора. Те са много и са затворени между стените на домовете си.
Наше задължение, но и радост ще е да се погрижим за тях и им подарим радост и усещане за споделеност на празника. Знаем и вярваме, че ако се обединим можем да зарадваме стотици, даже хиляди самотни възрастни хора в Бургаска област.
Знаем и вярваме, че един разговор, една топла усмивка и една топла вечеря биха сбъднали Коледното чудо на самотен човек. Това са хора, чиито децата са в чужбина, хора които са останали сами в живота по една или друга причина.. Хора със сърца туптящи за малко нежност, внимание и уют.
Моля, всеки който има желание, енергия възможности и идеи да се включи към тази кауза, нека се свърже с нас”, призовават организаторите.

Те събират хранителни продукти за самотните хора всяка събота и неделя от 11:00 до 15:00 часа на бургаската улица „Славянска” 75, ет. 1. офис 4. До момента каузата са подкрепили десетки млади семейства. Повече за иницитивата може да научите тук: https://www.facebook.com/groups/820964185000802/

Кампанията е подкрепена и от БургасИНФО, които също се включваме в нея.