Честито на пенсионерите в Бургас: Пътуват без пари всеки уикенд

img

Привилегията важи за хората на възраст над 75 г.

От 02.12.2019 г., понеделник, бургазлиите на възраст над 75 години ще могат да пътуват безплатно с градския транспорт в събота, неделя и празнични дни. От привилегията може да се възползва всеки правоимащ гражданин, навършил тази възраст, със зареден месечен абонамент за 30 или 80 пътувания в персоналната си електронна карта.

Към нея ще бъде издаден допълнителен хартиен образец, даващ ексклузивното право на неограничен брой пътувания в градския транспорт във всички почивни и празнични дни през периода на валидност на заредения абонамент. Той не трябва да се валидира през електронното устройство на борда на автобуса.

ВАЖНО - допълнителните хартиени карти към електронната:

* Ще се издават на граждани над 75 години;

* Ще важат само в празнични и почивни дни;

* Ще се издават само при зареждане на едномесечен абонамент (30 или 80 пътувания) в електронна карта;

* Срокът им на валидност ще бъде еднакъв с този на заредения абонамент;

* Ще бъдат поименни;

* Ще важат само след представяне на електронна карта при проверка в превозното средство.

Гражданите, които имат валиден абонамент, зареден преди 02.12.2019 г., също могат да си извадят образец за безплатно пътуване - валидността му ще бъде до края на срока на текущия абонамент. За целта е необходимо да посетят някой от касовите салони на "Бургасбус" - Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад или Терминал "Меден рудник", като носят със себе си своята електронна карта.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    ivan
    2019-12-03 23:06:54

    Явно българският пенсионер и в частност бургаският, не са случили на държава и на община.Стига сте ги измъчвали .Щели да пътуват безплатно през уика и на празник,ами да пътуват.Ама НЕ .Трябва винаги да има едно ако.Ако имат карта за 30 пътувания, ако може и за 300.Ако са културни ,добре облечени ,не миришат на чесън,имат влог над 30000 лв.,и още какво?Тези бедни хора ако имат заредени тези пари ,то те ще пътуват когато си поискат .Та въпроса ми е защо трябва да имат електронна карта ,за да се възползват от предложението.Защо да не се проверява личната карта и като се докаже че е над 75 (добре че не е 85)пенсионера си пътува и без да зареди с пари електронната си карта.Ще остареят и тези с предложенията...................................................................................

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас