За разлика от други видове заеми, можете да получите бърз кредит за почти всичко. Въпреки че гъвкавостта и изгодната цена на повечето бързи кредити онлайн могат да се считат за решение, те също могат да доведат до заемане на пари в ситуации, които наистина не допускат поемане на нов дълг.

Ето кога е оправдано да поемате ангажимент да изплащате кредит.

1. Когато можете да обедините кредитите си и плащате по-ниска лихва

Обединяването на кредитите е една от най-популярните причини за получаване на кредит, с основателна причина. Обикновено потребителите използват кредитите за обединяване на дълга по кредитни карти, но можете също да получите кредит, за да изплатите други заеми с по-високи лихви, които имате.

Ето как става това - кандидатствате за кредит за обединяване на дълга и получавате такъв с общата сума на дълга, който имате. След одобрение изплащате целия си съществуващ дълг с този заем. Вече ще имате само едно плащане да правите всеки месец вместо няколко и ще спестите пари от лихви.

Ако планирате да направите това, направете сметка дали спестеното ще бъде повече от всички такси по новия заем, които трябва да платите.

2. Взимане на кредит, за да спечелите пари

Понякога идва възможност, когато можете да похарчите пари, за да спечелите пари. В такъв случай личният заем може да бъде разумно решение. Ето няколко примера:

- Вие финансирате разширяване на бизнеса, което може да доведе до по-значителни печалби.

- Вие плащате за ремонт на дома, което ще увеличи стойността на вашия дом.

- Записвате се за курс, който ще подобри перспективите ви за кариера.

Тук очевидно поемате изчислен риск и има вероятност да загубите пари. Разширяването на бизнеса не винаги е успешно. Ремоделирането на дома не винаги увеличава стойността на дома. И курсовете не винаги водят до по-добри възможности за кариера. Ако нещата не се окажат така, както сте планирали, ще ви остане плащането на заема, без много да спечелите от него.

3. Когато имате задължителни разходи и трябва да платите незабавно

Може да се окажете в ситуация, в която нямате пари за разход, но ще има опасни последици, ако не платите навреме. Ситуации като тази включват:

- Колата ви се нуждае от скъп ремонт и няма да можете да стигнете до работа без нея.

- Имате медицински разходи, които трябва да платите, за да продължите лечението си.

- Трябва да финансирате домашни ремонти, за да поддържате къщата си в нормална за живот форма.

Кредитът със сигурност не е оптималният начин за плащане на тези разходи - това трябва да бъде спешен фонд. Но когато разходът е по-голям, отколкото можете да си позволите и нямате други добри опции, кредитът е добро решение, което не бива да ви струва твърде много лихви.

Хората взимат кредити по всякакви причини, включително за ваканции, електроника, мебели и сватби. Но само защото другите хора го правят, не е добра идея, особено що се отнася до заемането на пари с лихва.

Има много потенциални сценарии, когато вземането на кредит може да бъде правилното решение. Отговорете си на въпросите:

- Ще спестя ли финанси, като обединя дълга си?

- Това ще ми даде ли реална възможност да печеля повече пари, отколкото вземам назаем?

- Дали това е спешен разход, който задължително трябва да платя?

Ако отговорите положително на някой от въпросите, тогава можете да се чувствате уверени в решението си да вземете кредит.