„Най-важното след академии като тази е да спрем и да се замислим за бъдещето си. Не говорим само за партията или организация, от нас зависи какви личности ще станем и какъв път на развитие ще поеме държавата ни“. Това заяви народният представител и член на НИС на МГЕРБ Галя Желязкова пред близо 100 младежи в Созопол. Там се провежда регионална академия със съдействието на фондация „Конрад Аденауер”. Модератор на съответния панел бе Камелия Димитрова.

Бургаският депутат сподели как е поела по пътя на политиката и обществената дейност. „В далечната 2006 г. станах първо член на гражданското сдружение на ГЕРБ, нямах даже 18 години. Защо е толкова ценна нашата организация? На първо място получих приятелства, познанства и много комуникация на различни нива. Бяхме малък екип в началото, в последствие превърнахме ГЕРБ в партия, която дава шанс на младите хора. Имаме представителства на различни нива - общински съветници, експерти в администрацията, депутати – четирима от тях са от МГЕРБ. Тази тенденция ще се задълбочи, ние сме хората, които можем и знаем как да променим ситуацията в страната“, категорична бе Желязкова.

„В началото като депутат ми беше малко трудно– исках нещата да се случват веднага, сега на моментам, но се научих на търпение. За да бъде един закон достатъчно добър и да удовлетвори максимално голяма част от хората, е нужно време, прецизност, различни гледни точки. Такъв например бе Закона за социалните услуги заради своята специфика, той отне много време, докато се прецезира“, поясни народният представител.

„Младите можем да дадем разум и баланс в обществото. Пример за това е Стратегията за детето и фалшивите новини около нея, на който аз самата станах свидетел по време на предизборната кампания в населени места в област Бургас. Трябва да сме „проводник“ на информацията, но тази, която е истинска, в която няма манипулация. Особено актуална в момента е темата за Бюджет 2020. Правителството на ГЕРБ полага максимални усилия за балансирана обстановка в страната, разпределяне на толкова средства, колкото има в държавата. От опозицията са на съвсем друга позиция – харчене без обосновка и като за последно“, коментира по време на академията Галя Желязкова.

Христо Котов, член на НИС на МГЕРБ и общински съветник от Сливен също взе участие по темата за младите в дневния ред на законодателството на страната. „Това, което ни отличава е, че ГЕРБ винаги излиза с конкретна програма при всяка една кампания. Тя е важна при всекидневните ни срещи с хората, защото сме партия, която е с лице към обществото. Често ми се е случвало да отговарям именно на такива въпроси – какво ще се случи в моето населено място или на държавно ниво. Когато поемем политическа отговорност и кажем, че даден проект, промяна или услуга ще се случат – това е така, защото е реален ангажимент“, сподели той.

Котов подчерта, че всеки, присъединил се към ГЕРБ, е започнал с равен старт, положил е усилия, развил се е и на по-късен етап има възможност да се реализира. „Много често трябва да се мисли в дългосрочна перспектива, за децата ни, за това, че избираме да оставаме в България. ГЕРБ е единствената партията, която дава шанс на младите да се докажат. Работата в Общинския съвет е интензивна и с реални резултати, младите съветници в Сливен поставяме въпроси, които другите не избягват“.