Премиерата на представлението „Любовникът”, в което ще видим Деян Донков и Радина Кърджилова, ще бъде на 19-и ноември от 19ч на сцената на Държавен куклен театър – Бургас. Билети вече се продават в билетен център „ Часовника” / пред хотел България /. За повече информация тел. 0894/898-098-Маруся Русева –организатор / Арт ателие/.

Постановката се развива в няколко действия, като в първото се запознаваме със Сара (Радина Кърджилова) и Ричард ( Деян Донков) – семейство от 10 години. Различното при тях е, че всеки един знае, че другият му изневерява. На пръв поглед изглежда, че всеки приема този начин на живот и без проблем живее с тази мисъл. Дали това е така? По-нататък в представлението Деян Донков ни представа и самия „любовник“ – бунтарят и пълна противоположност на Ричард – Макс. Изключителният професионализъм на Донков и начина, по който преминава от един образ в друг те оставят без думи. За ролята на Сара Деян Донков избира своят половинка в живота – Радина Кърджилова, която се справя брилянтно от началото до края и успява да пресъздаде налудничавия образ на Сара в цялата му светлина. Всичко в постановката е изпипано до най-малкия детайл – декор, диалози, музика и облекла. „Любовникът“ на Харолд Пинтър е взрив от емоции – ужас, смях и дори страх. Страх за това, че всеки един от нас може да открие себе си и да се замисли за връзката, в която е в момента. Текстът буквално е разтърсващ и скандален – извън предела на нормалните семейни взаимоотношения. Въпросите, които си задаваме накрая, са безброй много. Бихме ли могли да живеем по този начин? Каква цена трябва да платим за истинската любов? Съществува ли такава?

Постановката е на Харолд Пинтър, Превод: Галина Томова Станкева , режисьор: Деян Донков , сценография: Никола Тороманов , костюми: Никола Тороманов , музика: Емилиян Гацов-Елби.

Представлението не е подходящо за лица под 16 г.