Плувецът Цанко Цанков и маестро Стефан Диомов сред номинираните за „Бург на годината”

img

Първият човек в историята, преплувал акваторията на най-големия български залив, а именно – Бургаският – Цанко Цанков, е сред номинираните в престижната класация „Бург на годината” 2019г.

В класацията на „Радио Микс” са още композиторът, който се радва на любовта на поколения бургазлии и ценители на хубавата музика, маестро Стефан Диомов.

В нея попадат още доц. д-р Теодор Седларски - новият носител на Националната награда „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ за образование. Номинирани са и илюзионистът Йордан Янев-Зайн, Ганчо Йорданов за прославяне името на града като център за изложения и състезания по корабомоделизъм, режисьорът, поет, драматург и педагог Симеон Димитров. Номинация е получил и Кукленият театър в Бургас.

В класацията завърнали се младежи бургазлии могат да гласуват за отбора на Механо за футуристичния "Batkomobil", който ни прослави в международното състезание с прототипа си за електромобил и стигна до Лондон. Нургюл Салимова - голямата надежда на българския шахмат ...с най-високото женско звание гросмайстор -жени и международен майстор за мъже 2019. Анамария Коева -за добрият пример, за поддържане на имиджа на Бургас като люлка на таланти в поетичното творчество, за отличията в областта на изкуството.

Своя глас в класацията можете да дадете тук: https://radiomixx.net/node/3023

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас