Д-р Светослав Тодоров: Моята цел в Общинския съвет ще е да направим скрининга на основни заболявания достъпен за всички бургазлии

img

Д-р Светослав Тодоров е един от най-обичаните лекари на Бургас. За своите едва 31 години той е натрупал завиден опит и е мотор на редица инициативи. Д-р Тодоров е специализант по неврохирургия в УМБАЛ Бургас, работил е в Бърза помощ и Спешно отделение, а кандидат-шофьорите го познават и от курсовете по първа долекарска помощ към БЧК. Младият лекар е създател на фейсбук групата „Лекари и пациенти – Бургас”, която не само помага диалогът между двете страни да се води на по-човешки език, но съдържа и съвети, които реално могат да спасят живот. Мотивацията на д-р Тодоров да помогне здравеопазването в Бургас да постигне едно ново и по-добро ниво както за работещите в системата, така и за пациентите, го подтиква да участва в местните избори като кандидат за общински съветник. Той е на осмо място в листата на Движение „България на гражданите”. Малко преди Деня на българския лекар, д-р Тодоров се срещна лично с жители на к-с „Изгрев” и ги запозна със своите приоритети.„Бъдещият Общински съвет трябва да постави особено силен акцент на профилактиката и грижата за младите. Аз ще работя за това да създадем профилактични кампании за бургазлии, които да са насочени към ранно откриване и контрол на диабет, хипертония и хронична обструктивна белодробна болест. Това са основни заболявания, които са изключително разпространени, но често не се диагностицират навреме, а това затруднява лечението. Много често пациентите нямат възможност да отделят средства, но подобна превенция би била много полезна”, заяви д-р Тодоров.

Той е инициатор на редица обществени кампании, които целят да предупредят младежите за погубната вреда от употребата на наркотици и алкохол.

„Трябва да засилим комуникацията с учениците и да се организират повече събития и кампании, които да им показват, че това не е правилният път”, допълва д-р Тодоров.

Лекарят има преки наблюдения и от случващото се в болничните заведения, защото всеки ден ходи на работа в УМБАЛ Бургас.

„Моите колеги могат да са сигурни, че ще защитавам с цялата си енергия правата на лекарите и медицинските специалисти да работят в една нормална среда срещу нормално възнаграждение”, завява д-р Тодоров.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас