Измина една година от убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Роднини, колеги и приятели се поклониха днес пред паметника и?, изграден от скулптура Дилян Хубанов. Тежкото престъпление подтикна близки на жертви на убийства в цялата страна да поискат законови промени, за да не могат самопризнанията да намаляват присъдите, предаде БНТ.

Лобното място на Виктория - кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение, финансирано от роднините и?. Убиецът Северин Красимиров, вместо доживотен затвор, получи 30 г. лишаване от свобода, заради процедурата по съкратеното производство.

Роднините и? станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт. Законопроектът беше приет на първо четене в парламента. Това удовлетворява близките на Виктория, но опасенията им са дали ще се приемат всички промени.

За да провокира хората към добри мисли и дела, в памет на Виктория беше създадена и фондацията „Направи добро за непознат". Следващата инициатива е благотворителен концерт в началото на декември