Граждански протест на площада пред Община Созопол събра представителите на три населени места. Те изразиха недоволството си от площадките за временно съхранение на опасни битови отпадъци в село Атия, съобщава БНР-Бургас. Поискаха решаване на проблема с имотите им в Черноморец. Настояха за мерки срещу безводието в село Присад.

От село Присад настояват за постоянното осигуряване на питейна вода. Инициирана е подписка за отделяне от община Созопол и присъединяване към община Бургас. Търсят и съдействие от Европейската комисия (ЕК).

Сезирахме министерството на здравеопазването и на регионалното развитие. Те също се обърнаха към общината, от общината се обърнаха към нас, казаха - вие сте нерантабилни, нямаме финанси за вас, прекалено малко сте, не ни интересувате, бийте си сонди“, каза Ванча Байлова.

От Атия искат промяна на терена за временно съхранение на отпадъци

Отива до старото хвостохранилище, което е компрометирано, отдолу има шахта, и ако искаме да имаме гора, никой не съсипва 50 декара гора, за да я замени с боклуци, каза Даниела Иванова.

Васил Жечев от инициативния комитет Черноморец поиска подкрепа за възстановяване правото на собственост и владение на наследствени земи от местностите Червенка и Таласакра.

Източник: БНР Бургас