Илиян Янчев даде твърда заявка за нов мандат. Снощи читалището в Малко Търново се оказа тясно да побере всички, дошли да изразят подкрепата си за Янчев, който ръководи повече от успешно пограничната община в последните 8 години. Това ясно пролича от отчета му за свършеното през тези два мандата.

„Малкотърновци са работливи и ранобудни хора и на 27-ми октомври още до обяд изборите тук трябва да приключат. Изгледах с интерес отчета на Илиян Янчев. Аз лично съм бил свидетел как той се бори истински и от сърце за всеки лев, който може да привлече за своята община. Той непрекъснато е в Бургас и София и търси възможности по всички канали, проекти и програми, за да подобри живота в Малко Търново. Янчев е работлив визионер, подкрепете го, за да продължат всички тези начинания”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за нов мандат като кмет на Бургас Димитър Николов.

Сред официалните гости на събитието бяха още кандидатът за втори мандат като кмет на Камено Жельо Вардунски и депутатът Диана Саватева.

„Ще се боря, ще бъда непримирим, защото България започва от Малко Търново. Малко Търново е моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря! Нека на 27-ми октомври всеки да даде своя глас с усещането,че е направил най-правилния избор!”, заяви Илиян Янчев.

Янчев успя да впечатли с искреността си всеки присъстващ в залата.

„За мен е чест днес да застана пред вас с едничкото си желание – заедно да начертаем правилните пътища, вървейки по които да съхраним нашия топъл и свиден край! Когато заставах за първи път беше трудно. Знаех кое е най-важното, но нямах представа с какво разполагам, на колко врати ще трябва да почукам, с колко болка трябва да се срещна. Тук съм за трети път. С достойнството, че съм изпълнил голяма част от поетите ангажименти и дадените предизборни обещания, които може би тогава са звучали като трудни и неизпълними задачи, както за вас, така и за мен самия. Скоро пред вас ще се разкрие възможността да направите избор. Много важен избор за бъдещите четири години на нашата община. Като кандидат за кмет аз стоя пред вас, знаейки че пътят не е лек, но ние вървим по него заедно. Моите опоненти вероятно ще ви дадат обещания, които не знаят, че няма да могат да изпълнят. Аз обаче не мога да си го позволя. Вашата подкрепа за мен е една значителна отговорност към всички вас”, заяви Янчев.

Той благодари на Общинския съвет и екипа, с който е работил през последните години.

„Да съм полезен с това, което съм научил и това, което мога да дам на този край за мен е нещото, което прави Малко Търново моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря! Аз вярвам в доброто бъдеще на Малко Търново! Ние, малкотърновци, сме силни, ще успеем! В предходните четири години разбрах едно, че колкото и готов да бъдеш, винаги се появяват непредвидени обстоятелства, които променят и готовността, и мечтите, и предварително начертаните параметри за работа”, каза емоционално Янчев, предизвиквайки овациите на залата.