„Изискванията ми към кандидатите в листата са да бъдат честни с хората и да използват краткото време на предизборната кампания, за да стигнат до повече бургазлии, да се запознаят с проблемите, възможнотите и предложенията им. Аз лично отделям много време, за да чуя всичко, което ми се предлага, включително и от останалите кандидати за кметове и общински съветници. Не приемам тази кампания като някакво съревнование в Бургас, няма нужда. Съревнованието трябва да е с другите градове и Бургас да успява повече от другите градове, защото ние сме четвърти по големина в страната и трябва да ускоряваме темпото. Всеки лев за Бургас, трябва да бъде осигурен за Бургас. Всяка възможност, всеки проект и идея, която ще донесе успех за Бургас, тябва да бъде реализирана”. Това каза кандидатът за нов мандат, издигнат от ГЕРБ, Димитър Николов, по време на откриването на предизборната шатра на партията, която се намира до Часовника. Там кандидатите за общински съветници, чийто водач е проф. Севдалина Турманова, ще се срещнат очи в очи с хората, ще изслушват техните мнения, проблеми и препоръки.

„Предизвикателствата са големи. Живеем в изключително динамично, модерно време. Време на ежедневно променящи се технологии и предизвикателства. През 2050 година 70% от професиите ще бъдат изцяло променени. За тези технологии, които се подготвят сега, аз искам бургазлии да бъдат конкурентни и знаещи. Затова ще дам максималното от себе си и ще изисквам от моя екип и от администрацията да го пстигне”, заяви Николов.

Той подчерта, че листата с кандидати за общински съветници е изключително балансирана, повече от 60% обновена. В нея има хора от всички сфери на живота в нашия град –двама професори, лекари, архитекти, хора от бизнеса, хора, свързани с технологиите, транспорта, комуникациите и най-вече с високите технологии и компютърните решения, хора от артистичните среди.

„Те са истински шедьоври, защото всеки един от тях има индивидуално извървян път в своята професионална материя и средата, в която работи. С техния опит, тяхната експертиза, опитът на тези, които вече са работили в Общинския съвет, мисля, че бъдещето на Бургас и просперитетът му са сигурни”, каза Николов.

Каква заявка даде в началото на кампанията водачът на листата на ГЕРБ Севдалина Турманова очаквайте след малко.