овородено от асеновградското село Боянци почина на осмия ден след раждането си. Бебето е било закарано в спешното отделение на болницата в Асеновград в изключително тежко състояние, предава Монитор.

Когато го интубирали, лекарите установили, че има мляко в трахеята. Пеленачето е дишало трудно, но медиците са успели да го стабилизират и с линейка са го изпратили към Пловдив. По пътя обаче малкото е починало.

Трагедията се е случила в неделя в село Боянци. Детето е родено Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ -Асеновград. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой в болницата, майката и бебето, което е първо в семейството, са изписани. Бебето е било напълно здраво при изписване от болницата, коментира управителят на МБАЛ -Асеновград д-р Иван Червенков, цитиран от dcnews. Здравословното му състояние потвърди и лекарят, който е извършил посещение в дома на родилката веднага, след прибиране вкъщи. „При прегледа не се установи никакъв проблем“, каза д-р Николай Димов, общопрактикуващ лекар.

Предстои проверка на цялата документация по случая. За момента никой не потвърди дали е извършена аутопсия на бебето и конкретна причина за смъртта. Няма информация и за повдигнато обвинение от страна на родителите.