„Готови сме през 2020 г. да стартираме програма за масово облагородяване на вътрешноквартални пространства“, съобщи кметът Димитър Николов. Тя се нарича „Моят град, моят квартал, моята улица“.

Програмата ще стартира с благоустрояване на парково пространство до бл. 1 в „Славейков“, което има потенциала да се превърне в любимо място за отдих и игри на жителите от комплекса. Вече е готов проектът, който предвижда възстановяване на алейната мрежа, обособяване на кътове за детски игри и отдих, внасяне на нова паркова мебел, обособяване на паркоместа, озеленяване и изграждане на голяма комбинирана спортна площадка.

Програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“ ще има състезателен характер, за да предизвика активността на бургазлии. Където съседите са най-единни и се уважават помежду си, промяната ще дойде по-бързо.

В програмата могат да се включат всички бургазлии, живеещи в сгради с режим на етажна собственост, построени върху терени общинска собственост. Кандидатстването ще става пред Общината, чрез заявление по образец. Правила за кандидатстване ще бъдат подробно разработени и предложени за гласуване от Общински съвет.

Промяната

Състоянието