Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца. През нощта срещу 30 септември ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Утре ще е предимно слънчево и топло за края на септември. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от запад, в Източна България - от юг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Такава е прогнозата за времето на НИМХ, предаде БТА.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха: 25-30 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата - и временно силен, западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и топло за периода. През първия ден ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, северозападен вятър и дневните температури, главно в североизточната половина от страната, слабо ще се понижат.

През втория ден вятърът ще се обърне от юг-югозапад и максималните температури в сряда отново ще са над 25 градуса, на отделни места ще достигат и до 30-31 градуса. Преобладаващите минимални и в двата дни ще са между 11 и 16 градуса.