39- годишният съпруг и баща на две деца Ферад Ферад от руенското село Череша се нуждае от помощ за лечение, след като е диагностициран със злокачествен тумор на крака. Надеждата му е в клиника в Турция, но необходимата сума е над 100 хил. евро. „Събраната сума към средата на юни благодарение на Вас е около 40 000 евро. Благодарим от сърце, за което. Но продължаваме да се молим за Вашата помощ. Въпреки, че си плащаме данъци, осигуровки и всичко друго, което иска Държавата от нас, БЪЛГАРИЯ не ни помага.... В България сме турци, в Турция сме чужденци. Но дълбоко вярвам във всички Вас, че заедно ще успеем. За тези, които имат желание да помогнат, могат да го направят чрез HELPKARMA, могат да пратят смс с текст DMS FERAD на номер 17 777 или на Дарителската ни сметка BG64 UNCR 7000 1523 5738 44 - Ферад Байрямали Ферад“, зоват близките му.

Младият мъж е диагностициран със злокачествен тумор на крака. Кошмарът за Ферад и семейството му започва през декември миналата година. Тогава получава болки в левия крак. Месец по-късно пада и чупи същия крак. Поставен му е имплант, направена е и биопсия, която ,обаче, не открива туморно образувание. Въпреки лечението, проблемите продължават, Ферад започва да изпитва силни болки и семейството му тръгва за Истанбул.

В Турция Ферад чува страшната диагноза РАК- Остеосарком на бедрена кост.

Туморът е с големина 12 см, а според българските медици единственият шанс да оцелее е да бъде ампутиран крака му, за да не се получат разсейки. Според турските лекари ,обаче, има шанс за младия мъж. Проф. д-р Харзем Йозгер от истанбулската клиника „Аджибадем“ е готов да го лекува.