Семейства с малки деца, живеещи на ул. „Дебелт” в бургаския кв. „Възраждане”, живеят в ежедневен ад, заради бедстващата си съседка Денка. Възрастната жена е болна, живее сама в кооперацията и е трудноподвижда.

„Тя се опитва да излезе от жилището си, като буквално се влачи по плочките. Остава там, докъдето й стигнат силите. Цялата е във фекалии и не може да съществува сама. Подавали сме десетки сигнали до какви ли не институции, но резултат няма – нито от страна на Социалните служби, нито от полицията”, коментираха съседи пред БургасИНФО.

Хората всекидневно са във шок, тъй като не знаят дали като излизат или се прибират в домовете си няма да заварят поредната покъртителна гледка.

Според жители на адреса Денка има роднини, но когато те идвали в дома й, се чували разговори на висок тон, което ги навежда на мисълта, че те не искат да се грижат за нея.

„Доскоро жената беше добре, целият вход й помагахме с храна, дрехи и кой с каквото може. От една година насам обаче е във тежко състояние. Вероятно е претърпяла инсулт или някакво друго заболяване, защото вече просто не може да се движи сама”, коментираха съседи. Те се надяват държавата да протегне ръка на Денка, за да може да изживее достойно старините си, като не превръща в ад и живота на хората в кооперацията.
Жената моли своите съсъеди да й помогнат да си получи пенсията и говори за мъж на име Цветан, който нищо не й връща.