37 ученици от всички общински училища в Камено бяха избрани от своите класни ръководители и съученици да служат за пример. Това е признание и същевременно отговорност. „Днес имаме час по щастие да посрещнем и бъдем сред отличените заради изключителната си любознателност, инициативност, амбициозност, съобразителност, добрина и дисциплинираност деца на Камено. Нашето бъдеще!“, коментираха те.

На този специален за преподаватели и ученици ден кметът Жельо Вардунски, председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев, зам.- кметовете Димитър Петров и Радостина Кирязова, секретарят на общината Ваня Димитрова и служители от администрацията посрещнаха отличените ученици. Децата имаха възможност да се запознаят с организацията на управление, да се потопят в работната атмосфера и динамика на местното самоуправление. В личен разговор с кмета Вардунски разбраха как се вземат трудните управленски решения. Задаваха въпроси. Споделиха какви са вижданията и мечтите им, плановете, тревогите и очаквания за живота. Те видяха общината не само като територия, но и като общност от хора, които се грижат за благополучието на всички граждани в общината. А, може би, това е мястото, където те ще работят, когато пораснат.

По- късно на официален коктейл, организиран от Местната комисия за борба с противообществени прояви от малолетни и непълнолетни, кметът Вардунски награди учениците в присъствието на техните родители и учители.

В капсула на времето бяха запечатани детските посланията: Какво означава за мен тази награда, какъв искам да стана, за какво мечтая, какво ме тревожи и как виждам света около себе си след 5 години. Тя трябва да бъде отворена на 01.06.2024 година и ще се съхранява в кабинета на кмета. „Пожелаваме на децата и на нас те да предадат своя ентусиазъм на другите и да ги мотивират да бъдат като тях. Да покоряват върховете на науката, спорта и изкуството, да не стихва стремежа им към знания и още добри дела, защото страната ни има нужда от млади, енергични, знаещи, можещи и добри хора. За учителите и родителите остава отговорната задачата да раздават светлината, която носят у себе си. Желаем им да намерят сили, търпение и вдъхновение, за да успеят в трудната задача, която имат – да предадат знанието и уменията на децата и да ги заразяват с Добро чрез примера си. За нас е чест!“, коментираха от Общината.