18-годишният Иван Красимиров Иванов от Бургас се нуждае от подкрепата на хората с добри сърца, за да диша и живее пълноценно. Той се води тежка битка с рядко заболяване и трябват средства за провеждане на лечението му.

Ето разказът за битката, която води момчето:

Аз съм на 18 години и съм роден с рядкото заболяване Муковисцидоза.

Болестта засяга белите дробове и панкреаса, изисква ежедневни инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки. Въпреки това, тренирах народни танци в продължение на 12 години, успешно завърших средното си образование и мечтая да водя нормален живот.

От година насам състоянието ми се влоши, което налага да бъда включен в листа с чакащи за белодробна трансплантация, а междувременно се налага да бъде провеждана терапия на скъпоструващи антибиотици. След последната хоспитализация съм на домашна кислородо-терапия.

Ежемесечните разходи възлизат на около 2000 лева за муколитици, хранителни добавки, антибиотици.

Самата операция се финансира от държавата. Нужна е обаче сумата от около 30 000 евро, необходима за:

  • Транспортни разходи и престой в чужбина;

  • За да дочакам до трансплантация, се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща мощни антибиотици, специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи;

  • След операцията трябва периодично да посещавам чуждестранната болница за контролни прегледи. Транспортните разходи и разходите за престой са непосилни за семейството ми.

  • Аз и моето семейство оценяме вашата подкрепа и благодарим за помощта ви!

Ето и сметката, на която може да помогнете:

Банка ДСК

IBAN BG75STSA93000024059687

BIC STSABGSF

Иван Красимиров Иванов