Изстрадалият Георги от сунгурларското село Прилеп с разтърсващ зов за помощ: Искам да се изправя и да живея. Помогнете, не издържам!

img

53-годишният Георги Дончев от сунгурларското село Прилеп, който живее като в затвор в собствения си дом, тъй като не може да ходи сам, отправя отчаян зов за помощ, тъй като шансът му за лечение е на стойност 20 хил. долара. Мъжът от дълги години живее с жестоката диагноза Мускулна дистрофия, тип Бекер. „Отскоро се появи дългоочакваната от него възможност за лечение в турска клиника по ортопедия чрез две вливания на стволови клетки, но за целта са необходими 20 000 долара. Открил си е банкова сметка. Надявам се, че добротата ще помогне и в този случай.“, призовават жители на селото, които помагат на човека.

Мъжът обитава малка, изключително скромна стаичка, в която има легло, маса, телевизор, печка с дърва, два стола и най-важното – икона, пред която всеки ден се моли. Въпреки сериозното си здравословно състояние, той обаче не губи надежда и вярва, че един ден отново ще бъде на крака.

Болестта, от която страда Георги, прогресира през годините. Той вече не може да се изправя вече сам. „Вече съм затворник, не съм излизал години. Телевизорът ми е единствената връзка със света. Идва едно момче и ми помага да стана, отивам до иконата, моля се и си правя гимнастика, колкото ми позволяват силите.“, разказва за трудното си ежедневие Георги. Местните жители му помагат, доколкото могат, но той си поставя голяма цел, тъй като има жажда за нормален живот.

„Не издържам повече, искам да се изправя и да живея нормално. Сам съм и няма как да се свързвам с различни институции. В сметката към този момент има едва 500 лева. Теглих кредит от 5000, които съм заделил за лечението си, но повече аз няма откъде да събера. Тези пари ми ги удържат от пенсията.“, каза Георги.

Сметката, на която можете да помогнете, е:

Банка ДСК

Сметка 02/0000000025694318

BGN

BG38STSA93000025694318

STSABGSF2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  До 1
  2019-06-05 10:35:15

  Още в първото изречение е идписано името на човека - Георги Дончев.

 •  
  БОЙКА МАРИНЧЕВА
  2019-06-05 09:22:36

  КАК ДА СЕ ПОМОГНИ НА ТОЗИ ЧОВЕК ПРИ УСЛОВИЯ ЧЕ ИМА САМО ЕДНО ИМЕ ГЕОРГИ А ДАЖЕ И СЕ СЪМНЯВАМ ЗА БАНКОВАТА СМЕТКА ТОЛКОВА НЕГРАМОТНО Е НА ПИСАНА

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав