Бесен син блъскал с прът в гърба горски служител в местност в община Руен, зазащото баща му бил хванат с каруца, пълна с незаконно изсечени дървета. По-късно нападателят напуснал страната и отишъл в Гърция. За агресията му Айтоският районен съд му е наложил преди дни условно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години.

Петима служители на Държавно горско стопанство изпълнявали задълженията си и спрели за проверка мъж с конска каруца, което превозвало дървесина. Въпросното лице не представило документи за самоличност, но казало, че ще изпрати внука си, който бил с него в каруцата да донесе лимната му карта. Детето тръгнало пеш към селото, което се намирало в близост, а в това време от ромката махала, започнали да се трупат хора, които дошли да гледат проверката. Струпали се 20-30 роми и единият от горските помолил на място да бъдат изпратени полицейски служители, които да контролират тълпата. На място били изпратени дежурните служители на Районно управление-Руен.

Горските започнали да разясняват на нарушителя, че ще му бъдат съставени актове за незаконно придобита и превозвана дървесина, като освен това конят и каруцата ще бъдат отнети, каквато е обичайната процедура в подобни случаи. Поради насъбралите се наблюдатели горски надзирател изместил задържаната каруца с коня далеч от тълпата.

През това време внука на мъжа от каруцата и казал, че му трябва личната карта на дядо му, защото служителите на горското са го спрели и искат да му пишат акт. Казал също така, че служителите на Горското ще вземат каруцата и коня. Като чул това бащата се качил на намиращия се в двора велосипед и бързо се отправил към мястото на проверката. Пристигайки на място, той видял как каруцата, упрвлявана от горския надзирател се отдалечава от мястото на проверката. Синът, който е неграмотен и безработен, захвърлил на земята велосипеда и тичайки се отправил след тях Гонейки каруцата, той започнал да вика. В този момент горския спрял каруцата и слязъл от нея. Гневният син обаче използвал, че служоителят е обърнат с гръб към него, докато слиза от каруцата, извадил от нея дървен кол и му нанесъл удар по гърба, като го съборил на земята. После хванал юздите на коня и се качил на каруцата, като се отправил в неизвестна посока.

На следващия ден служители на Районнто управление в Руен не успели да го открият в дома му. От родителите му разбрали, че още предния ден е продал каруцата и коня и късно вечерта е заминал за Гърция, става ясно от мотивите на Айтоският районен съд.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.