Бездомник отива за десет денонощия в поделение на МВР заради гнусна сцена, разиграла се край блок 57 в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“. Наказанието му е наложоено от Бургаския районен съд в понеделник.

Мъжът бил в компанията на други бургазлии, с които консумирали алкохол, тъй като през целия ден били работили и решили да се почерпят. Седнали пред една от пейките пред магазин „Анет“ и изпили една бутилка ракия, след което решили да продължат с втора. Пияният вече клошар трудно стоял изправен на крака, падал и започнал да вика. Виковете му не били към конкретно лице, но ставали все по-силни и неконтролируеми. По това време в близката градинката имало много хора, между които и майки с деца. В един момент той се изправил и уринирал върху пейката. Възмутена от това, намиращата се там бургазлийка, подала сигнал до спешния тел. 112. На място отишли полицейски служители на Второ РУ. Когато започнали проверка на самоличността на буйния мъж, той започнал да се държи агресивно, говорел нецензурни думи, дърпал се, като това продължило и при поставяне на белезници на ръцете му. Той псувал полицаите, обиждал ги и отправял към тях заплахи: „Ще ви избия, ще ви изтрепя, само ми отвържете белезниците”.

Това съвсем не е първата подобна агресивна проява на мъжа. Той е осъждан до момента три пъти и има история, свързана с физическо и словесно насилие. През 1999 година е извършил престъпление и му е наложено наказание „Лишаване от свобода” за срок от три години и шест месеца. На 15.11.2012 г., е извършил спрямо бившата си съпруга престъпление, като й нанасял множество удари в областта на главата, блъскал я в табла на едното от намиращите се в помещението легла, с особена жестокост причинил лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение и счупване на носни костици. През април 2016 г. Нападнал дъщеря си, заканил се с убийство, като опрял нож на врата й с думите „Сега ще те убия!”. Наложено му е било наказание „Лишаване от свобода” за срок от четири месеца, изтърпяването, на което е било отложено за срок от три години.