Руенското село Череша се моли за живота на 42-годишната Рабие Смаил, която е с тежки изгаряния след пожар, избухнал в семейната й къща в събота. Пламъците избухнали около 05.50 ч., като в Районно управление - Руен е получено съобщение за пожара в двуетажната къщ, собственост на 67 годишен мъж от селото. Обгорели са стая, намиращата се в нея покъщнина и коридор. Огънят е потушен от един противопожарен екит и трима огнеборци. От инцидента пострадала дъщерята на собственика – 42 годишната Рабие, която с изгаряния по голяма част на тялото, с опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас. Установено е, че пожара възникнал в помещение на втория етаж на къщата.

Жената е преместена в Клиниката по изгаряния във Варна. Днес жители на селото организираха кръводарителска акция, повече от 10 души заминаха за Варна и току-що се връщат.“, каза кметът на селото пред БургасИНФО.

Хората описват Рабие като енергична жена, работи като шивачка в Зайчар. Съседите нямат обяснение какво може да е причинило пожара. Стаята, в която е живяла жената, е унищожена.