Голямо Благодаря на всички жители на община Руен за голямата финансова и духовна подкрепа, кято даде шанс на Мелиха от с .Ръжица отново да проходи и живее пълноценен живот. След осемчасова тежка и рискована операция, която се състоя на 29.01.2019 в Турция, докторите успяха да спасят крака на младата жена, който според българските медици трябваше да бъде ампутиран. Мелиха е в добро състояние, операцията е успешна и ще бъде изписана след десетина дни. Това съобщи кметът на руенското село Ръжица Айтен Мурад по повод състоянието на местната жителка Мелиха Ибрям, на 39 години. Хората от община Руен месеци наред събираха средства за лечението на жената.

Трябваше да бъде спасен левият й крак, който беше в пъти по-голям от десния. Жената, която има 10-годишен син, страда от ретроперитонеален липосарком и надеждата й беше след преживения ад да върне нормалното си ежедневие.

Битката за здраве на младата жена започва преди години, когато за първи път я оперират от онкологично заболяване. Тя претърпява няколко гинекологични операции, като следствие от лечението й кракът започва да расте страховито. Тя обикаля по лекари в различни градове, но без резултат. Каузата й обедини хората не само от Ръжица, но и от цялата община Руен.