С почетна обиколка днес мотористите от Бургас се включват в инициативата на Българска мотоциклетна медия (БММ) „Ден на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти“. Тя се провежда за трета поредна година в рамките на кампанията „Ние сме хора, не донори“.

Мероприятията започнаха още вчера, когато местният мотоклуб Sea Horse MCC организира курбан, а отец Радослав прочете молитви в памет на загиналите при ПТП „братя на вятъра“.

Днес мото-групите Riders Team – Бургас и Бургаски мотористи организират почетна мото-обиколка, която ще стартира в 11.00 часа от Морска гара – Бургас и ще премине по маршрут: Морска гара – Светофара на пристанище Бургас в посока бул.“Булаир“ Бул.“Булаир“ към бул.“Демокрация“ Бул. “Демокрация“ – колелото на изхода за София От колелото към Бургаски Свободен Университет Светофара на БСУ към бул.“Христо Ботев“ (Билкова аптека) Билкова аптека – бул. „Ботев” (до стара поща) Обратно на Морска гара. Така Бургас става един от 20-те града, които ще се включат в инициативата на БММ.

Според статистиката на МВР началото на 2018-та до 07 септември в България при тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 31 мотористи - с един повече спрямо същия период на миналата 2017-та година. На фона на тези тъжни статистически данни все пак има и нещо обнадеждаващо. От 01 януари до момента ранените мотоциклетисти са с 41 по-малко, отколкото през 2017-та - 342 срещу 383. С 23 по-малко са и тежките ПТП-та с участие на мотористи - 236 до 07 септември 2018 г. срещу 259 за същия период на миналата година.

Мероприятията ще протекат мирно и кротко с апел за една идея повече толерантност на пътя от всички участници в движението.