„Профилактиката винаги е била най-добрият начин да останем здрави и да се излекуваме по-успешно”, заявяват от Комплексния онкологичен център в Бургас. През месец септември те са предвидили за своите пациенти изследвания, които да им помогнат да проследяват състоянието си.

„Лабораторните изследвания са основни за поставяне на диагноза в над 70% от случаите, в които човек е болен. Профилактични лабораторни изследвания трябва да се правят и при наличие на фамилна обремененост. Различни са препоръчителните прегледи и изследванията и в зависимост от професията и начина на живот. Световна тенденция е въвеждането на различни профилактични програми, включващи и лабораторни изследвания, които спестяват много разходи на здравеопазването като цяло и позволяват да се установят заболяванията на по-ранен етап, когато лечението е с по-добри резултати”, заявява д-р Лаплева.

През септември лабораторията на КОЦ 2 профилактични програми на преференциални цени - общ клинико-химичен анализ с 21 показателя и туморен маркер по избор от (PSA (простатна жлеза)), SCC (шийка на матка), Ca 125 (яйчници), AFP (черен дроб). Повече може да научите от фейсбук страницата на КОЦ.