Телата на 38-годишния Антон Йорданов и двете деца Мария – на 7 години и Мильо – на 13 години, които загинаха при пожар на ул. „Захари Стоянов“ в Средец, вече са транспортирани в града. В момента протичат служебните погребения, съобщи секретарят на Община Средец Георги Станилов. Общински автомобил е изпратен във Варна, за да транспортира тялото на майката Ана Иванова, която почина вчера в Клиниката по изгаряния. Ако документите й бъдат подготвени до час, тя също ще бъде погребана днес в Средец.

Другите две пострадали в огнения ад деца - Коста, на 12 години и Янко, на 8 години, са на лечение във Военномедицинска академия във Варна. Състояието им остава без промяна, каза началникът на Клиниката по изгаряния във Варна доц. Ивайло Въжаров пред БургасИНФО. По-голямото момче е с 85% изгаряния и е в „Реанимация“. За другото момче лекарите дават по-оптимистични прогнози.

Припомняме, че в къщата на Антон и Анка, които живеят на семейна начала, пожарът избухна около 22 часа в сряда. Едноетажната постройка буквално е била обхваната изцяло от пламъци, след като е гръмнала бензинова резачка, оставена до печка с твърдо гориво. Тя е била на Антон, който работел като дървосекач. Мъжът, заедно с двете деца загина на място, като изгорелите им тела са били намерени от пожарникарите. Майката и другите две момчета бяха откарани във Варна, където вчера тя почина.

Наш читател ни изпрати видео от нощта на пожара, вижте го: