Тарикати на пътя: Шофьор с „Ауди“ профуча край полицай със стоп палка в Средец, помислил го за стопаджия

img

Шофьор с „Ауди А4“ профуча край полицейски служител с униформа и вдигната стоп палка в Средец, като твърди, че помислил, че „някакви хора махат на автостоп“.

Полицаите изпълнявали задърженията си, като били на пост на кръстовище ул. „Никола Попов“ с ул. „Москва“ в Средец. Около час след полунощ от бензиностанция „Инс“ потеглил лек автомобил в посока към тях. Предприели спирането му за проверка, като единият служител на реда подал сигнал със стоп палка, като автомобилът намалил, след което рязко ускорил, потегляйки в посока към автогарата. След справка по регистрационния номер бил установен собственика и водача на колата.

Шофьорът и пътниците в автомобила дали странно обяснение. Били тръгнали от село Дюлево и отишли до бензиностанцията в Средец, за да закупят цигари. На връщане, от една от перпендикулярните улици видели „някакъв човек, облечен в тъмни дрехи, да бяга по надолнището към улицата, по която се движили, но понеже помислили, че е стопаджия, продължили по пътя си“. Не видели нито автомобил, нито служител на МВР, както и да е имало осветление от лампи по главната улица.

Полицаите обаче са категорични, че служебният автомобил е бил на ул. „Москва“ на кръстовището с главната улица „Никола Попов“, на осветен от лампа участък. Сигналът за спиране на излизащия от бензиностанцията автомобил бил подаден от застаналия по средата на пътното платно на ул. „Н. Попов“ полицейски служител, чрез осветена с прожектор стоп-палка.

В крайна сметка шофьорът-беглец ще плаща глоба от 50 лева, както и няма право да управлява автомобил един месец.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос