Роднините ми плачат, кой ще се ожени сега за него, каза в съда в Бургас Руси – бащата на 19-годишния Петър Лечев, задържан за убийството на Станко Желязков в руенското село Вресово. Младежът беше доведен в Апелативния съд днес, защото обжалва мярката си за неотклонение задържане под стража. В залата беше и леля му, която също плачеше. Роднините му казаха, че и да излезе, убийството ще тежи на съвестта му. „Чичо му е все пак, не се забравя такова нещо“, коментираха те.

Убитият Станко бил чичо на задържания. Петър работил с баща си в дърводобива, а преди това двамата брали ягоди в Гърция. Според баща му Руси той досега на човек не бил посягал. Прокуратурата настоява Петър да остане в ареста. Според обвинението убийството е извършено по особено жесток начин. Освен пукнат череп, Станко имал и разкъсан черен дроб, множество контузии по главата. След убийството Петър се прибрал в дома си, за да се наспи.

Младежът каза днес, че съжалява и иска да бъде под домашен арест. Съдът обаче отхвърли молбата му и го остави зад решетките.

Припомняме, че Петър е обвиняем за това, че на 08.10.2017г., в село Вресово, на поляна, намираща се в ромската махала, в близост до пътя за с. Череша, чрез нанасяне на удари в областта на главата с дървен кол, умишлено умъртвил 49-годишен мъж. Според прокуратурата убийството е извършено с особена жестокост- престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.3, вр. чл.115 от НК.