Учителка се опита да прикрие мъжа, с който живее на семейни начала, че е карал пил и е катастрофирал в центъра на село Момина църква. Преданата жена, която работи като педадог в училището в село Загорци, община Средец, упорито твърдяла пред полицаите, че тя е карала автомобила.

Катастрофата станала в центъра на с. Момина църква, като лек автомобил „Форд Куриер“ блъснал паркирана „Хонда Сивик“. Учителката е била пътник на предна дясна седалка във Форда. След удара с Хондата обаче, колата не е спряла на местопроизшествието, а е продължила движението си към изхода на селото. Там е бил установен от намиращ се в населеното място патрул на Гранична полиция и командировани полицаи от Второ РУ – Бургас. През това време пред магазина в селото учителката и приятелят й са се разменили, като жената е поела управлението, затова при спирането му за проверка е била установена като водач. В този момент гаджето й е бил във видимо нетрезво състояние. На мястото е пристигнал екип на Пътна полиция. Пред тях жената заявила, че не може да каже, че гаджето й е управлявал автомобила, тъй като се страхувала, да не я бие. Същото твърдяли пред полицаите и много свидетели-очевидци, които били в центъра на с Момина църква, в това число и собственикът на пострадалия автомобил.

По-късно обаче пред разследващия полицай и след като е била предупредена за наказателната отговорност при лъжесвидетелстване, тя е заявила устно: „Следобед управлявах лек автомобил марка „Форд Куриер“ ... В автомобила, управляван от мен, бяха И.А. , на предна дясна седалка… На центъра на селото, до кметството имаше паркирана кола, аз идвах откъм блоковете на селото…Аз се опитах да спра близко до колата, но я засегнах и охлузих колата на …Питаха ме дали аз съм карала колата по време на ПТП и аз обясних, че аз съм карала колата.“

Тя е призната за виновна от съда в Средец за това, че пред надлежен орган – старши разследващ полицай при РУ-Средец, устно съзнателно потвърдила неистина. Осъдена е нна пробация за срок от шест месеца, като през това време трябва да провежда задължителни срещи с пробационен служител. Присъдата й може да бъде обжалвана.