Див екшън се разигра на детска площадка в руенското село Ябълчево, след като съседът Севдали Б. реши, че няма да пуска никого да играе на нея, защото той искал да купи имота. Мъжът видял, че деца отиват към терена и ги обсипал с псувни „Ще ви е...“, съпроводени с канонада от камъни, за да ги прогони. На място е отишъл екип на полицията, за да укроти страстите на яростния съсед.

Местни жители разказаха пред БургасИНФО, че детската площадка се намира до къщата на ядосания мъж. Там от години било предвидено да играят деца, но липсата на финансиране спряла проекта. Сега се намерили средства за поставянето на съоръженията, но пък това предизвикало гнева на Севдали Б. Той искал да купи мястото, за да прави магазин на него, казаха жители на Ябълчево.

В деня на екшъна, след бурната реакция на Севдали Б. към децата, на място отишъл и кметът на селото Ружди Селим, който пък в момента е и кандидат за депутат. Това обаче явно още повече разгневило мъжа, който замахнал с ръка да го удари в лицето. За да се предпази, кметът вдигнал ръката си и тя отнесла удара.

Така Севдали Б. се озова в съда, където отнесе две глоби – по 100 и 150 лева, за дребно хулиганство.