Крехката 28-годишна Ивелина Димитрова води мъжка битка – с огромен дух, защото иска да направи това, което всички млади жени на нейната възраст смятат за даденост – да ходят, да се движат, да живеят пълноценно. Тя има широко сърце и борбен дух, които малцина притежават. Нейната битка е за живот! Нека да й помогнем, защото освен огромната енергия, трябват и средства, за да може Ивелина да направи първите си крачки, след като 10 години е неподвижна и със стряскащи лекарски заключения.

Преди 10 години животът на Ивелина се преобръща в Бургас. Тогава тя е безгрижно 18-годишно момиче, което живее в морския град на квартира. Идва обаче фаталният ден, в който претърпява със свои приятели зловеща катастрофа на светофара в края на Бургас по пътя за Созопол, където днес е изградена Детелината. Сблъсъкът е жесток, Ивелина претърпява операция в Бургас, животът й е спасен, но последствията – зловещи. Тя губи за дълго време смисъл да живее изобщо.

От лекари от цялата страна чува дори невъзможни изречения като: „Та ти изобщо не би трябвало да си жива“.

Това я съсипва години наред, още повече, че прави нещастен опит за набиране на средства за рехабилитация, но за цяла една година набира едва 70 лева.

Следва ново пълно отчаяние. Тя твърди, че има дори елементарна сетивност на крайниците си, но лекарите я убеждават в обратното. Ивелина казва, че има усещане, потръпване, а те й казват, че това е невъзможно и това е само нейна фантазия. С много усилия тя успява да се изправи поне на крака и да се задържи права.

„Имаше години, в които не ми се бореше. Нещо обаче се пречупи, искам да живея пълноценно.

Така от декември 2016-та година започнаха да ми се случват чудеса“, каза с оптимизъм Ивелина пред БургасИНФО. Момичето е заредено с позитивна енергия, хъс и желание за най-важната битка в живота си. Парализирана от гърдите към краката, тя успява да намери смисъл, какъвто малко от нас виждат. Радват я най-малките неща, които са изключителни. В момента прави мартеници, купаж и е щастлива като дете, защото вижда, че се харесват на хората. „В моята страница се харесват много, хората ги търсят, което ме прави много щастлива“, искрено се радва тя. Това я кара да търси смисъл отново.

В момента надеждата й е клиника в Кипър, където лечението й ще мине през няколко етапа и струва 65 хил. евро. Само Ивелина знае с каква упоритост е стигнала до тази своя мечта – да замине и да се лекува. Изминала е пътя за DMS номер, направила си е страница за помощ и надеждата й намира основа. За три месеца е успяла да събере 15 хиляди лева, които обаче са все още твърде далеч от необходимата сума.

Днес Ивелина живее в село Тръстеник, радва се на малките неща от живота, а голямата й мечта е да проходи. Помогнете, това крехко, но мъжко момиче заслужава!

Дарителска сметка: Титуляр Ивелина Руменова Димитрова

IBAN:BG18BPBI88981030007946

BIC: BPBIBGSF

Postbank , Пощенска банка

Paypal: ivelinadimitrova89@gmail.com

DMS IVELINA на номер 17 777