Велислав Петров, който засипал с телефонни заплахи бургазлийка, за да прибере заедно със свои съучастници 32 хиляди лева, дойде днес кротък като агънце в съда. Той пристигна опърпан – със скъсано яке, боси крака, обути със стари маратонки и с насинено око. „Ударих се сам, много съжалявам за това, в което съм обвинен“, каза кратко той пред Районния съд, където в момента се гледа мярката му за неотклонение.

Велислав е обвинен в това, че в периода от 15 декември 2016 година до 12 януари 2017 година в Бургас, при условията на продължаващо престъпление, действайки като извършител, в съучастие с неустановени по делото лица, принудил жена да извърши нещо противно на волята й. Той употребил за това заплашване – заявяване в телефонни разговори, че ще взривят жилището на потърпевшата и ще я застрелят. Последният опит за сплашване останал недовършен, тъй като той бил заловен на местопрестъплението от служители на МВР.

30-годишният Велислав всъщност е от Вели Търново, но живеел в общинско жилище в Свищов. При появата си в Бургас нямал постояннен адрес, нощувал в хотел „Зебра“. „Виновен съм, съжалявам за грешката си“, каза мъжът днес. Според неговия служебен защитник, парите, които е дала жената, не ги е взел Велислав. Адвокатът поясни, че всъщност Велислав бил в ролята на „муле“ в схема на телефонни измамници, като му обещали 10% от парите.

Районният съд го остави в ареста.