Властна майка вдигна лют скандал в деня, когато зимната хала беше в стихията си, вятърът навяваше дълбоки преспи за секунди, пътищата бяха затворени, а Бургас изолиран. Зимата обаче не можа да стресне дамата, която повече от всичко на света се вбеси, че се проваля планираното бляскаво тържество по повод рожденния ден на детето ѝ, което трябваше да впечатли нейните приятелки най-вече. За фрапиращият случай ни разказа управителят на една от най-новите парти агенции в града. Публикуваме историята, защото е показателна за избора, който правят някои родители при бедствена ситуация и как реагират в екстремни случаи.

„Майката ни вдигна скандал до небето, че не тръгваме към Поморие да направим рождения ден на детето й и така му разваляме празника. Не пътната обстановка, в която десетки коли закъсаха, пътищата са затворени и хората не могат да се приберат при семействата си, а ние! Че не рискуваме живота и здравето на трима човека - аниматори и шофьор, за да може детето й да има присъствието на Елза и Олаф на втория си рожден ден, при положение, че и тя и ние следим обстановката от дни и всички знаем за риска. Тя обаче ни питаше постоянно - какво да му обясни на това дете!? Как може да сме толкова безотговорни, нашата парти агенция?“, разгорещено ни разказва историята мениджърът на агенцията.

„Моята гледна точна е, че това е един идеален момент да го научиш това дете, въпреки разочарованието му, че животът на трима човека е по-важен от забавлението на един. Че има неща, които се случват, не зависят от нас и просто трябва да приемем (като времето). Сигурен съм, че този урок в дългосрочен план ще бъде истинският подарък, за разлика от китайските играчки, които ще получи днес или дори присъствието на любимите му герои, който ще е много по-дълготраен. А може някой ден и да не постъпи като нея“, спореля собствените си виждания младият работодател.

„Някой майки криво разбират какво е да си родител. Мислят си, че пищният купон, с който ще се изфукат пред гостите си, е по-важен от житейските уроци. Тази жена искаше да изпрати мъжа си в най-голямата буря да ни вземе. А и какво ще запомни едно двегодишно дете от рожденния си ден? Аз лично не помня много от моите две години. А разговорът с нея беше абсолютно безумен... тя само искаше... казваше ни: "няма пък... развалихте празника на детето ми... сега вие му обяснете защо Елза и Олаф няма да дойдат..". Нямам думи просто как е възможно уж възрастнен човек, а да тропа с крак като невръстен сополанко. Освен това пътищата са затворени, но нея не я интересувало, ние сме били тези, които сме развалили празника“, разказва своят контакт с истеричната майка една от аниматорките в агенцията.