Зима е! Скука е! Чак депутатите са се свили на топло и не дават повод за идиотски новини! И на крадците им е студено. Никакви престъпления, никакви рискове да затънат в преспите.

Е, отвреме- навреме някой Отело се напива и ступва своята Дездемона, но не чак до степен на убийство! Пък един битов домашен кютек новина ли е според родните ни стандарти?!

Тц!

Единствено журналистите не спят, защото тези сутрешни, обедни и най-вече вечерни блокове трябва да се запълват с нещо!

Затова и някои журналя, с риск за живота, нагазиха до кръста в преспите, за да ги мерят с рулетка, други предаваха на живо и без шапки, рискувайки да лепнат някой менингит, а трети се втурнаха да интервюират всеки минувач с култовия въпрос: „Студено ли ви е?“. Е, зима е! Студено им е на хората. През лятото пък ще им е е горещо. И това пак ще е новина.

Златна мина се оказаха замръзналите коли. И сайтове, и телевизии се втурналха в луда надпревара да дават съвети как аджеба да потеглим в леда. Оказа се, че ни трябва малко спирт, един картоф и гел за бръснене. Спиртът се разтваря във вода и се пръска по леда на стъклата отвън. Телевизиите ни показаха надлежно как се прави.

Запотеното стъкло пък се бършело с… картоф. Разрязан разбира се. Може и с гел за бръснене. Ефектът беше демонстриран пак нагледно.

Нас ако питате, с всичко може да се избърше. Проблемът обаче е какво ще стане, ако се запоти пак по време на движение? Или докато мъжът кара колата, жената с купа белени картофи в скута ще размазва зеленчука по стъклата, а следите от скорбяла ще попива с кърпичка…

За отказ колата да запали рецепта не бе открита. Но има време до края на зимата, телевизиите ще родят и такава идея. Я с ракия, я с туршия, я с кисело зеле. Знае ли човек.
Арпопо, накои вече подхвърлиха, че ако караме автомобила с...оли, то няма да замръзне.

Няма новини ли? Хм…

„Зловещи сметки за тока ни чакат“, сети се роден сайт.

Медийният хор тутакси поде темата и я разду до размера на балона на Жул Верн. Ама троен.

Надлежно бяха изчислени сметките за декември и се оказа, че някои ще трябва да си продадат новия телевизор, за да си платят тока. Незнайно по каква методика беше изчислена и консумацията за януари, нищо че сме в началото на месеца. Цифрите се оказаха такива, че мнозина понечиха да получат удар, но се сетиха, че няма линейки, пък и тия преспи… и временно се въздържаха да изпаднат в криза поне докато се разпролети.

Ами парното? Тук вече някои абонати бяха докарани до тревожно разстройство на личността и се запътиха да се скрият на село край кюмбето. Обаче пътьом научиха, че влаковете пътували в ограничен режим- през ден, а освен това във вагоните на сто души се полагало по едно одеало… И с чувство на обреченост си останаха вкъщи, примирени с тежката съдба от глобалното затопляне, което се оказа наистина глобално, само че застудяване.

Появиха се репортери и пред „Пирогов“, преброиха всички счупени ръце и крака… и посъветваха, и нагледно показаха как да вървим по снега. Като пингвини! Страхотно откритие! Обаче още толкова паднаха и се почупиха, докато го пробваха.

Лъч надежда се появи с новината за веселата лютеница. А народът не само не се смути, ами се хвърли да я изкупува, защото какво му остава човек в тези тежки времена, освен да се напие и да се надруса. А дрога по два лева бурканчето – кой ти я дава. Жива далавера си е!

Единствената сгряваща топлинка в иначе студено-безрадостното ни битие останаха снимките на Николета Лозанова!!!

Като истинска Жана Дарк, тя започна всеки ден да пуска канонада от свои голи фотоси, за да повдига духа /и не само него/ на българите. Мъжете се взряха замечтано в смело развятия от Малдивите силикон, а жените от яд, завист и в знак на протест по два пъти изтупаха килимите. В спасителната акция се включи и Моника Валериева, която лъсна по голо дупе в Дубай, а Гери – Никол разкърши яка дупара направо на снега.

Медиите буквално изпаднаха в транс и метнаха снимките вместо водещи заглавия.

И най-после една истински добра новина: На червен кон вчера се появи Мая Манолова и подкани да хвърлим всички сметки от частния арбитражен съд в кошчето за боклук.

Може да не си платим това -онова, но пък вече няма да ни съдят! – зарадва се народът.

Но радостта му трая точно пет минути.

Защото пак заваля и сметките продължиха да се трупат по-бързо от снежинките.

А пенсионерите взеха мижавите си подаяния, наречени пенсии…

И се заклатиха като пингвини върху лед, да ги внесат в касите на монополистите.

Даже им останаха пари за пакетче вафли.

Дали и във вафлите няма дрога?

Или народът се дрогира от апокалипсиса, с който ни заливат всеки ден, и вече е щастлив дори от факта, че е още жив!

А който още не е разбрал, че е щастлив, да използва рецептата за чистачките.

Спиртът и водата да ги приема вътрешно по няколко пъти на ден, да замезва с картофи, вместо да бърше стъкла с тях… и щастието няма да закъснее.

Гарантираме!