Военен самолет „Спартан“ каца на Летището в Бургас, за да транспортира малкия Алекснадър от Бургас до „Пирогов“. Момченцето е с усложнения след заболяване от варицела. Военната машина е пратена в морския град по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

„Преместването в София се наложи, за да му бъде оказано специализирано лечение, детето е с варицела и гнойни рани”, разкри пред БЛИЦ д-р Ваньо Шарков, който също се ангажирал със случая.

За историята на детето разказва и журналистката Нери Терзиева, която първа се притичва на помощ, когато разбира за драмата на родителите. Ето какво пише тя във Фейсбук:

„Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи - Севделина Арнаудова и премиерът беше разпоредил машината да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в "Пирогов". Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви "връзки", не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже.

Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша.”