Софийската районна прокуратура разпореди проверка на информацията за публикуваните снимки на интернет страницата на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна". Това съобщиха от пресцентъра на магистратурата.

В социалните мрежи пише, че фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров и са с определено порнографско съдържание, посочва Dnes.bg.

Освен, че Александров е директор на 51-во СОУ от години, той е и експерт към Министерството на образованието.

По първоначални данни трите снимки са били качени на сайта на школото на 5 януари и досега по всичко личи, че са автентични. Въпреки че са останали в мрежата за много кратко време, по-голямата част от учениците и учителите са ги свалили на собствените им компютри и телефони.

В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай.

След приключване на разследването ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и за повдигане на обвинение, както и по кой текст от Наказателния кодекс.