Бургазлии се обединиха и опитват да съберат пари за трансплантация на 35-годишния Кирил Малчев от к-с "Меден рудник", като организират фейсбук търг. 35-годишният мъж от 11 години три пъти седмично е на хемодиализа. Процедурата трае четири часа и половина, с времето обаче кръвоносните му съдове са се увредили и сега той има нужда от трансплантация. Сумата, която е необходима за операцията, е 20 000 евро. Затова съпричастни на каузата, създадоха фейсбук групата Базар в помощ на Кирил Малчев Kiril Malchev.

В нея всеки желаещ може да обяви свои вещи на търг, като събраните средства се превеждат по сметката на Кирил. Отделно се събират и средства чрез дарителската сметка на Кирил. Засега в търга участват всякакви вещи – от рокли, бижута до обувки и детски столчета. Ето как можете да помогнете на Кирил. Правилата на групата осигуряват прозрачност на търговете.

„Заради дългите години на хемодиализа вените на Кирил са атрофирали. Ако спешно не съберем пари за трансплантация, изходът може да е фатален. Има донор - неговата майка е съгласна да му дари бъбрек, имат и оферта за лечение в Турция. Сумата, която им е необходима е 20 000 евро. Добрата новина е, че повече от половината сума е събрана, но все още той има нужда от подкрепа, за да събере другата половина”, обясниха за БургасИНФО близки на Кирил.

Сложени са и кутии на много места в града. Дарителски кутии има в : сладкарница „Роза”- център, аптеката в 295 бл. в к-с „ Меден рудник”, Анет 4 до 91 бл., в офиса на фирма „Компютър маркет” срещу гарата, „Меден рудник” - лакомата спирка в магазина на „Иванови Плюс”, в магазина на „Иванови Плюс” зад Общината, в магазина на „Иванови Плюс” на пазар „Краснодар”.