Всички налични снегопочистващи машини са по пътищата в общината, включително и в околните села, каза кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. По думите му цялата налична техника е в работен режим, с изключение на един снегорин, който е бил повреден и по него се извършва ремонтна дейност.

„Към момента в Малко Търново вали силен сняг и духа вятър с пориви от 8 м/с. Тази сутрин снежната покривка беше близо 10 см., а към този момент надхвърля 15 см. От 29 декември 2016 година снегопочистващите машини не са спирали работа, което е прецедент. За първи път от 10 години се наблюдава толкова много сняг в областта за период от една седмица и то без да спира“, уточни кметът на Малко Търново.

По неговите думи в готовност са и два верижни булдозери в случай, че снегът надвиши 1 метър. „Рано тази сутрин разговарях с всички кметски наместници в селата около Малко Търново и те категорично заявиха, че всички пътища са проходими и няма села, които да са отцепени. Няма и домакинства без ток и вода. Сключили сме договор с фирма, която е в готовност да почиства пътя Бургас-ГКПП Малко Търново, както и Босна – Визица и Малко Търново – Царево“, каза още кметът на община Малко Търново Илиян Янчев./Радио „Фокус” – Бургас