Гунча Илясова от Туркменистан се обърна с апел към жителите на к-с „Меден рудник“ да й помогнат да намери своите добри приятели, които някога са живеели в най-големия бургаски комплекс. Дали живеят още там, тя не знае, загубила е адреса, но пази стари техни снимки, по които се надява да ги открие.

„Здравейте, аз съм Гунча от Туркменистан. Моля ви да ми помогнете да открия моите приятели семейство Стоян и Катя Стоянови. Техният син се казва Мирослав, а дъщеря им – Мария. Катя има брат – Стайко. Те живеят в град Бургас, комплекс „Меден рудник“. Загубих точния им адрес. Снимките, които публикувам, са правени през 1995-1996 година“, пише Гунча в молбата си към бургазлии и показва три стари снимки на семейството.

Ако познавате семейство Стоянови, пишете ни на редакционния адрес, БургасИнфо ще съдейства, за връзката на Гунча в бургазлиите.

Най-вероятно става въпрос за приятелство, което в годините на социализма, е от тези, които не се рушаха с години. Семейства от България работиха в бившите съветски републики, а много пък техни граждани идваха у нас. Трогателен е опитът на хората от Туркменистан да намерят своите приятели след толкова години у нас. Познавате ли ги, кажете им че ги търсят?!