С повече поръчки могат да се похвалят доставчиците на храна за дома или офиса през последните дни, от както температурите навън са по-ниски от нормалното за бургазлии.

„На служители в офисите просто не им се излиза на студено в обедната почивка и си организират фирмени гощавки“, казаха от известна фирма за разнос на храна пред репортер на БургасИнфо.

Оказа се, че макар уханието на вкусно и топло ястие да се свързва с домашния уют, домакинствата също по-често са прибягвали към услугите на разносните търговци, може би защото след игрите в снега време за готвене не остава.

„Ние обаче предупреждаваме още с приемането на поръчката, че времето за доставка е удължено сравнение с нормалното. Ако в сухо време можем да изпълним поръчка в рамките на 45 минути, сега средното време за доставка, което е необходимо на нашите момчета е час и половина. Това се налага защото и кухнята е натоварена извънредно, и пътната обстановка не позволява по-бързо предвижване до адрес“, добавят от ресторанта. Заради удълженото време на доставка и минусовите температури често и ястията са изстинали, но клиентите влизат в положение и оплакванията за това са редки.