Вълнуващо зрелище от разпръсквани във въздуха огнени искри ни предлагат двама братя от к-с „Меден рудник“. Но това въобще не е част от програмата на професионална трупа, а екстремна нова мода, завладяла младите бургазлии. Мухарем Мехмед е любител фотограф, който се вдъхновява от опасностите – да снима хора на върха на небостъргач или колоездачи, спускащи се по най-стръмните наклони за него е призвание, а да погледне под различен ъгъл на ежедневните сцени – талант.

В търсене на нови предизвикателства двамата с брат му Мехмед октриват красотата на огненото шоу. „Огненият дъжд“, доскоро предлаган само като част от програмата на професионални артисти е считан за един от най-опасните номера. Естествено, това не само, че не плаши двамата братя, а дори ги вдъхновява и разпалва фантазията, за да търсят нови и различи места, където да заснемат въртенето на огъня на снимка или видео.

Интересен факт, около този иначе толкова опасен номер е, че всъщност не е необходимо никакво специално оборудване, за да бъде изпълнен, а консумативите за него се купуват от близкия супермаркет и то в раздела за домашни потреби. Горящият материал се нарича steel wool – стоманена вълна или на български – телени гъбички за миене на чинии.

„Гъбичките се палят и телта, влизайки в конакт с въздуха се разпалва и реално мята горящ метал. Много е опасно, затова го правим винаги на открито или на пожаро-обезопасени места. Първо видях в интернет как става и потърсих от къде в Бургас мога да се сдобия със стоманената вълна, за да пробвам и аз. По-често обаче аз съм зад камерата и снимам, а брат ми е „артиста“. Малко са хората, които го правим това в града, но е красиво и бързо се популяризира. Смело мога да кажа обаче че аз съм един от първите, защото много обичам да правя нови неща, реших това да пробвам и се получи готино“, казказа за БургасИнфо Мухарем.

Мухарем Мехмед е известен с артистичният си псевдоним Adventator, заради страстта си към екстремното и приключенията

Бързата автобусна линия в Бургас през погледа на младия фотограф